Link catre Camping -uri din Romania

DE CE O VACANTA IN AUTORULOTA?

Dupa un an de munca strans in chingile unui program zilnic organizat pe minute, este firesc sa incepi sa detesti cuvantul ”program” fie el chiar de vacanta. Incepi sa visezi cu ochii deschisi la ceva mai altfel, dar cum ”mai altfel”, doar ai incercat toate formatele. In fiecare vacanta prestabilita exista un program, cu plecari si sosiri la ore fixe, uneori mai ceva decat dead-line-urile de la birou.

Am inceput cu ”De ce o vacanta in autorulota?” Raspuns: ”Pentru ca exista”. Cunosti acest raspuns? A fost oferit, in realitate, de un alpinist celebru, dupa ce a fost intrebat ”de ce escaladeaza muntii?” Si el a raspuns exact asa ”Pentru ca exista”.
O excursie cu autorulota poate fi laolalta o calatorie de-a dreptul initiatica, o provocare, un sir de intamplari neasteptate, un sir mai lung de experiente fantastice, o lunga descoperire a unor peisaje inegalabile in superbul peisaj romanesc. Totul spontan, autentic, fara program, doar cu un singur reper – bunul plac.
Ca sa fim corecti, trebuie sa admitem ca putini sunt cei care isi pot permite o investitie intr-o autorulota sau numai rulota, fara a mai lua in calcul cheltuielile de asigurare, parcare in restul anului, intretinere etc.
Solutia inteligenta si perfect accesibila este inchirierea unei autorulote. Cautati si veti gasi.

De ce sa inchiriezi o autorulota

Sa inchiriezi o autorulota nu mai este ceva iesit din comun. Ai nevoie de un bun, il inchiriezi si platesti numai cat il folosesti, fara batai de cap cu impozite, asigurari, casco, parcari etc. Fenomenul a inceput sa fie in trend, este cool si wow si mai ales este pentru cei indragostiti de turism autentic, dornici sa petreaca cateva zile in alta lume, in alt ritm.
Aici e momentul sa amintim ca o autorulota poate fi inchiriata in orice anotimp, pentru ca este conceputa sa ofere confort si siguranta, indiferent de vreme. Bateria autorulotei are capacitatea de a asigura toate facilitatile si, ulterior, se incarca in mers, sa nu mai zicem ca autorulotele noastre au panouri solare iar energia data de soare este mai mult decat suficienta!

 

Evident, si in cazul autorulotei sunt valabile indicatiile privind cauciucurile de iarna, ca pentru orice alt autovehicul.
La intrebarea ”De ce” autorulota, sa mai mentionam ca aceasta iti ofera nu numai libertate de miscare, dar te obliga la ati creste si capacitatile de interconectare cu toti cei din jurul tau. Ultimul argument are legatura cu faptul ca viata intr-o autorulota are regulile ei, dat fiind spatiul restrans de care dispui. Dar daca tinem cont de faptul ca interconectarea si comunicarea au devenit subiecte pentru studii stiintifice, faptul ca o vacanta in autorulota te apropie in mod direct de ceilalti, nu poate fi decat benefic.

Sa reluam, spatiul dintr-o autorulota este restrans, dar supereficientizat, fiecare segment poate sa capete noaptea o alta intrebuintare. In compensare, autorulota ofera mobilitate si autonomie, fara a depinde de un program prestabilit. Confortul este asigurat, chiar intr-un spatiu mai redus, si cuprinde toate elementele: aragaz, chiuveta, dus, toaleta, frigider, spatiu de dormit rabatabil, instalatie pentru climatizarea aerului, rezervor de apa, container pentru ape reziduale si toaleta.
In plus, o autorulota nu pune probleme la condus, iar pentru cei carora le place, poate fi chiar o provocare plina de adrenalina. Portbagajul autorulotei ofera spatiul necesar transportarii unor biciclete sau a altor echipamente moto. Unele modele de autorulote ofera posibilitatea unei verande retractabile pentru momente de relaxare in timpul stationarii.

Ce trebuie sa cunosti daca inchiriezi o autorulota

Aici, merita sa amintim faptul ca legislatia rutiera din Romania, incadreaza autorulotele si rulotele la categoria autoturisme, deci poti stationa acolo unde este permis, inclusiv peste noapte, fara ca acest lucru sa fie considerat drept campare.
In esenta, calatoria cu o autorulota este mai lejera, dar nu rapida, deoarece exista limitari de viteza, iar depasirile necesita multa dexteritate, iar in cazul unei parcari, soferul trebuie sa stapaneasca bine aceasta manevra.
Deplasarea cu o autorulota ofera tuturor pasagerilor placerea peisajelor, in timp ce se bucura de confort, chiar daca toti trebuie sa poarte centurile de siguranta, indiferent de locul pe care il ocupa.

Desigur, o vacanta cu o autorulota nu este indicata pentru cei care apreciaza hotelurile de 5 stele si baile spatioase, dat fiind dimensiunile usor limitate ale unor spatii, cum ar fi dusul.

Conditii de inchiriere a unei autorulote

Cel care va conduce o autorulota are nevoie de un permis de conducere categoria B, o vechime a permisului de minim 2 ani si varsta peste 23 ani.
La inchiriere, se percepe o garantie care se returneaza la sosire cu conditia ca autorulota sa fie predata in buna stare, curata si cu containerele de apa menajera si toaleta golite.
Firma de inchiriere autorulote iti va asigura si un instructaj detaliat pentru a putea folosi in siguranta toate echipamentele din dotare.  Aici sunt incluse si indicatiile privind consumurile medii de care trebuie sa tii cont daca te vei aventura departe de zonele locuite si fara posibilitati de realimentare, adica sa te asiguri ca ai rezervorul plin si bateria incarcata.
Daca am ajuns in acest punct cu recomandarile noastre, trebuie sa iti spunem ca in afara de campingurile cu anumite dotari, poti sa opresti si in alte zone cu peisaje deosebite, daca nu exista restrictii clare. Asa vei putea cunoaste viata de camping, avand contact direct cu regulile nescrise ale vietii in camping.

Porneste in marea aventura a unei slow travel (calatorie tihnita)

O astfel de calatorie este in sine o aventura, o intalnire cu neprevazutul, iar o autorulota este mijlocul de transport care ne poarta de-a lungul acestei aventuri. Respectarea oricarui sfat de calatorie si a oricarei masuri de prevedere ne vor aduce numai surprize placute.

Cei care au calatorit cu ajutorul unei autorulote au povestit ca, adesea, gospodarii din locuri mai izolate le-au oferit posibilitatea de a campa in curtea lor pentru mai multa siguranta si le-au oferit chiar si posibilitatea de isi incarca bateria, alaturi de alte sfaturi pretioase de calatorie.

Spiritul calatorului aventuros, dar bine educat, te va ghida spre cele mai bune locuri, dar te va indemna sa respecti natura in intregul sau. O autorulota te va ajuta sa ajungi in mijlocul unor peisaje minunate si iti va oferi confortul necesar, pentru a te bucura si mai mult de acestea. Un foc de tabara, sub cerul instelat intr-o noapte senina, susurul unui izvor din apropiere, dar si greierii din linistea noptii, te vor imbogati cu amintiri de neuitat.